Thursday, November 3, 2016

Casa "INA"

Casa INA

Cu plăcere vă prezint o idee de proiect de casă cu aspect arhitectural tradițional românesc.
With pleasure I present you a house project idea with Romanian traditional architectural aspect.



Imaginea exterioara este cea a unei case taranesti, cu mici modificari ale dimensiunii ferestrelor, pentru mai multa lumina naturala la interior. Planul si dimensiunile casei permit adoptarea sistemului constructiv si a materialelor de constructie in functie de dorinta fiecaruia, putind fi executata atit din lemn, cit si din caramida.

Elementul definitoriu al arhitecturii civile traditionale romanesti este pridvorul (arh. Liliana Chiaburu), "fiind zona de legatura lina dintre exterior si interior, care-i creeaza celui ce intra in casa senzatia ca este ocrotit". Forma acoperisului, sprijinit pe stilpi de lemn, mi-a permis realizarea acestei galerii exterioare deschise de jur-imprejurul casei, in spate marind-o putin pentru o terasa acoperita mai mare.

In curtea din spate, doua elemente care nu se regasesc in trecut, insa sint des intilnite acum: un foisor de lemn si o piscina.

Curtea si spatele casei (Courtyard and backyard)

Proiect casa


Casa este cu un nivel, insa podul inalt permite amenajarea unui spatiu foarte mare de locuit sau de depozitare. La interior (PARTERUL), compartimentarea este simpla: holul de intrare, o baie mica, apoi camera de zi cu locul de luat masa si bucataria, iar de cealalta parte, un hol mic ce face distributia catre zona de dormit - doua dormitoare si o baie.


Plan (Floor Plan)
Vedere de sus (Top View)
Fațade (Facade views)
--

3D Warehouse model



No comments:

Post a Comment